top of page

Slecht slapen door partner.


Slecht slapen door partner

Slecht slapen door partner. Irritaties tussen partners bij het samen slapen

Slecht slapen door partner: Hoe ga je om met deze nachtelijke strubbelingen? In onze zoektocht naar romantiek en intimiteit kunnen we soms verzeild raken in situaties die, ironisch genoeg, onze nachtrust verstoren, zoals: het samen slapen met onze partner. Terwijl we denken dat het delen van een bed een perfecte manier is om de band met onze geliefde te versterken, kunnen irritaties al snel de kop opsteken. Van het snurken en tandenknarsen van je partner tot aan het gestolen dekbed, laten we deze veelvoorkomende problemen verkennen en enkele mogelijke oplossingen bespreken.


1. Snurken, en andere slaapgeluiden

De zachte symfonie van snurk en ander slaapgeluiden kan soms veranderen in een nachtmerrie. Denk aan: tandenknarsen, zwaar ademhalen, mompelen en slikken. Het kan je uit je slaap halen en ervoor zorgen dat je de hele nacht ligt. Om dit probleem aan te pakken, kun je voorstellen om je partner te vragen naar een mogelijke medische oorzaak van bijvoorbeeld het snurken, zoals allergieën of slaapapneu. Voor alle andere nachtelijke geluiden is er niet gauw een oplossing helaas. Deze geluiden worden oncontroleerbaar gemaakt, en kun je niet oplossen met een of ander toverdrankje. Een andere optie is om oordopjes te gebruiken, zodat je de slaapgeluiden minder hoort. Alhoewel slapen met oordopjes voor velen als erg hinderlijk wordt ervaren. Een goede oplossing voor dit probleem is het gebruiken van de SnoozeWall: Zie nummer 9


2. Woelende slapers

We hebben allemaal wel eens gehoord van een "woelende" slaper: iemand die constant van positie verandert, draait en woelt gedurende de nacht. Dit kan leiden tot verstoorde slaappatronen en een oncomfortabele slaapervaring voor beide partners. Om hiermee om te gaan, kun je experimenteren met verschillende matrassen en kussens om erachter te komen welke het beste werken voor jullie beiden. Daarnaast kan het gebruik van een extra deken ervoor zorgen dat je geen last hebt van elkaars bewegingen. Het vinden van een compromis is de sleutel tot een goede nachtrust.


3. De strijd om het dekbed

Niets kan zo frustrerend zijn als je partner die het hele dekbed voor zichzelf trekt, waardoor jij in de kou achterblijft. Om dit probleem aan te pakken, kun je overwegen om aparte dekbedden te gebruiken. Op die manier heeft ieder zijn eigen lekker deken en kunnen jullie beiden genieten van jullie nachtrust zonder kou te hoeven lijden. Als slapen onder één groot dekbed voor jullie belangrijk is, probeer dan te investeren in een groter dekbed met een ruime overslag, zodat er genoeg ruimte is voor jullie beiden.


4. Plek inpikken

Herken jij dat ook? Je merkt midden in de nacht ineens op dat jij helemaal op het randje van je kussen en matras ligt, omdat je slapende partner op jouw helft ligt? Heel vervelend, want zo kun jij niet meer lekker liggen, laat staan slapen. Daarbij kunnen dan ook de ademgeurtjes van jouw partner die in jou gezicht en nek uitgeblazen worden erg hinderlijk zijn. Zo wordt slapen wel heel erg lastig. Een goede oplossing hiervoor bedenken is vrij lastig. Natuurlijk kun je jouw partner wakker schudden en zeggen dat hij of zij weer naar zijn eigen helft terug moet verhuizen. Maar dan ben je wel helemaal wakker, en jouw partner ook. Het is dan extra lastig om dan weer in slaap te vallen. Een tussenwandje bij het hoofd zou hier uitkomst bieden. Lees daarom vooral punt 9 voor de beste oplossing voor dit probleem.


5. Verschillende slaapritmes

Wat nu als je partner een vroege vogel is en jij een nachtuil? Het kan dan soms best lastig zijn om een harmonieus slaapschema te vinden. Probeer te praten over jullie behoeften en om eventuele compromissen te vinden. Misschien kan jouw partner iets eerder naar bed gaan en jou de ruimte geven om wat langer te slapen in de ochtend. Het kan ook helpen om een rustige, afgezonderde slaapomgeving te creëren met verduisterende gordijnen en witte ruis om eventuele geluiden te minimaliseren. Nog een goede oplossing voor dit probleem vind je bij punt 9


6. Temperatuurverschillen

De strijd tussen warm en koud kan een ware nachtmerrie zijn voor stelletjes. Terwijl de een het liefst onder meerdere dekens slaapt, wil de ander juist zo min mogelijk bedekking. Een mogelijke oplossing is het gebruik van een verstelbaar verwarmingssysteem in de slaapkamer, zodat beide partners hun optimale temperatuur kunnen instellen. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende soorten dekens of dekbedden met verschillende isolatiewaarden, zodat jullie allebei op een comfortabele manier kunnen slapen.


7. Smartphoneverslaving

In onze moderne wereld kunnen smartphones een grote rol gaan spelen in onze slaapkamers, wat kan leiden tot afleiding en een verstoord slaappatroon. Het is belangrijk om samen met je partner afspraken te maken over het gebruik van smartphones in de slaapkamer. Probeer bijvoorbeeld een 'technologievrije zone' in te stellen, waarin jullie beiden jullie smartphones buiten de slaapkamer laten liggen. Dit kan bijdragen aan een rustiger en meer ontspannen slaapomgeving.


8. Compromis

Samen slapen met je partner brengt ongetwijfeld zijn uitdagingen met zich mee, maar met open communicatie en bereidheid tot compromis kun je deze irritaties verminderen. Het uiteindelijke doel is om een omgeving te creëren waarin jullie beiden goed kunnen rusten en de intimiteit tussen jullie op kan bloeien. Dus, adem diep in, laat de irritaties rusten en vind samen een slaaproutine die werkt voor jullie beiden.


9. Oplossing

Heb jij toch nog net iets meer rust bij je hoofd nodig, en maakt jouw slapende partner de hele nacht door geluiden, waardoor je steeds wakker ligt? Dan biedt ons SnoozeWall kussen een goede oplossing. Deze dempt geluiden en weert ademgeurtjes van jouw partner mocht je daar last van hebben. Plaats de SnoozeWall eenvoudig tussen de hoofdkussens in bij het slapen gaan, en geniet van een onverstoorde nachtrust. Wordt uitgerust en happy wakker, en start energiek aan je nieuwe dag.


De SnoozeWall is verkrijgbaar in vele mooie kleuren, en zal een aanwinst in je slaapkamer en bed zijn. Wil jij dus ook meteen wat aan je nachtrust doen, en lekkerder slapen? Bestel je exemplaar dan hier.


Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden over nieuwe blogs die online komen? Meld je dan hieronder aan voor onze leuknieuwsbrief, en krijg bericht als er een nieuw blog online is gekomen. Onze posts zullen voornamelijk gaan over goed slapen, hoogsensitiviteit, en alles daaromheen.




32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page